Hvem er engelund fotos?

Visionen

Er at under alle forhold kunne levere billeder der fortæller historien, såsom i citationen – stedet – lysforhold – årstiden – på alle tidspunkter af døgnet. 

Er at kunne levere billeder der har et kunstnerisk udtryk under alle forhold, der kan bruges til marketing og udgivelser.

Stilen & Kerneværdierne

Stilen er af den fotojournalistiske med et lille twist af det kunstnerisk udtryk eller med omvendt fortegn. Ser med andre øje end en uddannet fotograf og bliver ikke påvirket af hvad andre siger hvad der kan lade sig gøre og ikke. 

Ekstraordinær Ekspertise

Har arbejdet i over 30 år med lager, transport og logistik hvor af i over 10 år arbejdet under strenge security regler, som der er i en lufthavn. Derfor er opmærksomheden og det stort overblik over omgivelsen kilden til at tage billeder de rigtige steder uden at værre i vej for udførelsen af arbejdet.

Har et stort foto erfaring med fortrolige opgaver der må ikke nå ud til den brede offentlighed og det har betydet fremvisning af billeder meget betydningsfulde steder rundt i hele verden.

Historien Bag Engelund Fotos

Bag navnet Engelund Fotos står Lars Engelund. Hvor han tilbage i midten af 00’erne vil have sig nyt hobby og valgte fotografiens verden, uden helt at vide hvorfor. Da han førhen ikke fotograferet, men da en af hans venner havde købt en digital kompaktkamera og kun se det smarte i at man kun se billederne med det samme.

Dengang var de digitale kameraer stadigvæk kun i deres ungdom og der var nogle ganske få fabrikanter af de digitale spejlreflekskamera (D-SLR). Efter et par år med at læsse om fordele og ulemper ved de forskellige systemer, valgte han at købte et 6 MP D-SLR entusiast kamerakit fra Nikon. Det var tale om en Nikon D70 med 18-70mm lens og dette sæt har

han stadigvæk, men i dag bruger han nogle af de sidste nye kamera fra Nikon. En lille sidespring, Nikon har spurgt han om ham ville værre en af deres ambassadør men dette takkede Lars nej tak til, da han mener det vil forpligte for meget.

Efter 100-vis af billeder kunne man se at han har et talent for det. Og Lars kendte en teenager med et bristet modeldøm da hun ikke var høj nok, så de slog sig sammen så hun fik ‘udlevet model drømmen’ og Lars fik øvelsen at tage billeder af en flot og udtryksfuld model.

Sammen tide med tog billeder af ‘modellen’ begyndte han fotografer bryllupper, hvor han var med hele dagen for at

dokumenterer brylluppet som en dokumentar. Efter nogle år fik han flere og flere bryllupper og portrætter overvejede han at starte et firma op. Med flere overvejelser i et stykketid startede han firmaet op i året 2011 som en fritidsfirma og virksomheden bliver stadigvæk drivet i hans fritid fra hans normale portørjob i Billund Lufthavn ved Cargo Center Billund.

I Billund Lufthavn begyndte Lars at tage billeder af portørernes hverdag som har førte til, at han i 2019 udgav en bog om at arbejde på en fragt lufthavn. På den måde møder han kunderne til Cargo Center Billund og det fører frem til, at de hyre Lars og hans ekspertise i at kunne fotografer i vanskeligt lysforhold og den dokumentariske stil, sammen tide med at de kan bruge billeder til marketing bagefter.

Ekspertisen er ikke kun blevet udført i Billund Lufthavn. Nogle af hans billeder er blevet trykt i blade og tidsskrifter. Og er fremvist på SoMe og digitalt rundt i hele verden, også meget betydningsfulde steder som FN-bygningen i New York.

Den føromtalte bog og nogle af hans billeder fra Billund Lufthavn bliver i dag brugt i undervisningen af kommende ekspeditør. Og på Instagram poster han om livet på lufthavnen og fra hans mange projekter der er til senere udgivelser.

Udover servicering af disse kunder tager Lars billeder i projekt form og projekterne vil udkomme i forskellige former, som plakater – årskalender – bogudgivelser. Året 2021 bliver et skelsættende år, der går Engelund Fotos fra at tage ud for at fotografer bryllupper til, at

sælge på internettet fra sin egen salgsside. Fra denne butik vil man kunne købe fotoplakater, årskalender med forskellige temaer og bøger. Det vil ikke udelukkende være Lars Engelunds egen udgivelser der til salg også plakater/print og årskalender fra andre fotografer og illustrator og selvudgiver af bøger.